Termékeink

Ajak műtét
Alákötő tűk
Amputáció műszerei
Amputáló,porc, bonc, agy kések
Anatómiás csipeszek
Arc és szemhéj plasztikai eszközök
Atraumatikus csipeszek
Atraumatikus fogók
Bél és szövetfogók
Boncolás műszerei
Borda és gerinc terpesztők
Bőr és köröm vágók
Bőrgyógyászat műtéti eszközök
Csavarozás
Csontcsípők
Csontfogók
Csontkürett kanalak
Csontreszelők
Csontszilánk csípők
Dissectorok
Drótcsípők
Drótozó eszközök
Drótozó fogók
Egyéb csipesz
Egyéb érsebészeti eszközök
Egyéb kanál
Egyéb készülékek
Egyéb nőgyógyászati eszközök
Egyéb ollók
Egyéb terpesztők
Elektrosebészeti készülék
Elevatóriumok
Érfogók
Érklippek
Érollók
Érsebészeti kések
Feltárók, lapocok hidegfénnyel
Fenék plasztika
Finom ollók
Fogászati csipesz
Fogászati eszközök
Fogászati vésők, raspák
Fogemelők, gyökér emelők
Fogfogók
Fogók, szorítók
Fogszonda
Főzési, konyhai eszközök
Fül-Orr-Gége szívók
Fülészeti eszközök
Fülplasztikai műszerek
Gégészeti / Mandula eszközök
Gipsz ollók
Gipszfűrész
Gipszkések
Gipszollók
Gipsztörők, gipsz hajlítók
Hangvillák
Hasplasztika műszerek
Homloktükrök
Horgas csipeszek
Horgas fogók
Horgok
Idegsebészeti csípők
Írisz ollók
Kalapácsok
Kampók
Kaparó kanalak
Kendő fogók
Köröm és bőrvágó ollók
Körömcsípők
Kötszer ollók
Lámpák, fejlámpák, fényforrások
Lándzsák
Lapocok
Lapos vésők
Ligatura ollók
Méhkürett kanalak
Méhkürett kanalak
Méhszondák, tágítók
Mellkas terpesztők
Mellplasztikai műszerek
Mérő eszközök
Mikro csipeszek
Mikrosebészeti ollók
Mikrosebészeti tűfogók
Mono és bipolár csipeszek
Műszertálcák, kosarak
Műszertartók
Műtőkések
Nőgyógyászati feltárók
Nőgyógyászati fogók
Nőgyógyászati fogók
Nőgyógyászati ollók
Nőgyógyászati szívók
Orr műszerek
Orr műtéti eszközök
Orvosi tűk
Öblítők, szívók
Plasztikai ollók
Preparáló ollók
Proktológia
Protézis műtéti eszközök
Raspatóriumok
Redon vezetők
Reflex kalapácsok
Rozsdamentes tálak
Sebészeti ollók
Sebészeti szívók
Sebszél terpesztők
Speciális csontműtéti eszközök
Speciális kések
Sterilizáló konténerek
Szálka csipesz
Szemészeti csipeszek
Szigetelt eszközök
Szikenyelek
Szondák
Szúrcsapok
Szülészeti eszközök
Tampon és kötszer fogók
Tamponvivők
Tűfogók
Urológiai fogók
Urológiai szondák, tágítók, katéterek, feltárók
Utóverők
Vájt vésők
Világító lapocok, kampók
WIDIA betétes csipeszek
Widia betétes ollók
Widia betétes tűfogók
Zsírszívó, zsír beadó kanülök
Zsírszívó, zsír beadó kanülök, kiegészítők

TermékajánlóAllis fogó

Ára: 0 Ft + áfa
160 mm ,2x3; 3x4; 4x5 fog


Karbantartás

1, A kézi műszerek ajánlott karbantartása, tisztítása, sterilizálása
2, Autoklávozás és kezelés optikai fénykábelek és optikás eszközök esetén
3, Vásárlói tájékoztató
 

A kézi műszerek ajánlott karbantartása, tisztítása, sterilizálása:

              

1. Az új műszereket használat előtt tisztítani, szárítani és sterilizálni kell. Mivel új műszereknél a mozgó részek közötti játék kicsi, tisztítás után levegőn meg kell szárítani és néhány csepp savmentes olajjal meg kell kenni a csatlakozó részeket és a rugók súrlódó felületét. Működtetés előtt néhány percig pihentetni kell, hogy az olaj a súrlódó felületek közé szivárogjon. A műszerek kenését minden tisztítás után el kell végezni ; csak néhány csepp olajat használjunk , spray esetén vékony egyenletes réteget képezzünk. Erre a célra az általunk forgalmazott olajsprayt ajánljuk.

2. Öblítés: A műszereket használat után azonnal öblíteni kell meleg (nem forró) folyóvízben. Az öblítés eltávolítja a vért és a szöveteket. Külön figyelni kell a vértelenítő/fertőtlenítő szerek előírás szerinti használatára! (megfelelő feloldás, előírt áztatási/tisztítási idő)

3. Tisztítás: Ha öblítés után nem lett azonnal elvégezve, a műszereket áztatni kell semleges hatású (pH7) vizes oldószerben. A tisztítás történhet ultrahangos mősó berendezésben, automatikus mosóberendezésben és kézi  módszerrel. Finom műszereket, pld.: mikrosebészeti műszereket célszerű kézzel tisztítani. Ilyenkor puha műanyag tisztító kefét és csak semleges (pH7) oldószert használjunk. A mosás módjától függetlenül a kézi műszereket mindig nyitott állapotban mossuk és öblítsük. Csak olyan fertőtlenítő és tisztító oldatokat alkalmazzunk, melyek erre a célra lettek kifejlesztve. Ne használjunk drótból készült kefét vagy csiszolóanyagot a tisztításhoz. Ultrahangos tisztítás esetén a műszereket rögzítsük a tálcán. Szénacélból készült és nikkel vagy króm bevonatú műszereket ne tisztítsunk és sterilizáljunk az általunk gyártott/forgalmazott rozsdamentes acélműszerekkel együtt. Tisztításkor tartsuk be a gyártók utasítását.

4. Öblítés, szárítás: Tisztítás után a műszereket folyó vízben öblítsük azok néhányszori nyitásával és zárásával, majd öblítsük desztillált vagy ioncserélt vízben. Szárítsuk meg a műszereket, majd olajozzuk be a mozgó részeket és ellenőrizzük a működését és állapotát. Olajozáshoz ne használjunk ipari olajat, csak a sebészeti kézi műszerek olajozására gyártott olajat.

 Kérjük ellenőrizze a következőket:

 • Az ollópengék simán csússzanak teljes hosszon, zárt helyzetben nem lehetnek lazák.
 • Ellenőrizze a vágást vékony gézen. A pengehossz háromnegyed részén vágnia kell a hegyéig.
 • A csipeszek hegyének fednie kell egymást.
 • Érfogók és tűfogók pofái között nem lehet rés, könnyen nyíljon és záródjon, a csatlakozórész ne legyen laza.
 • Ellenőrizze a tűfogó pofabelső felületének kopását.
 • Vágóműszereknek és késeknek éles, sértetlen pengéjének kell lenni.

5. Sterilizálás: Az általunk gyártott/forgalmazott orvosi kézi műszerek valamennyi Magyarországon használatos eljárással sterilizálhatóak, a hatályos előírások betartása mellett. Készlet sterilizálásakor helyezzük a műszereket speciális rozsdamentes tálcára. Ha több tálca is van, a nehezebbet helyezzük alulra. Autoklávozás közben sohase zárjuk a műszereket. Ha a gőz nem tudja elérni a fém felületét, az nem lesz steril. Az eljárás során mindig tartsuk be a sterilizátor gyártók utasításait.

6. A rozsdamentes acélműszerek csak ideális körülmények között rozsdamentesek. Ha a korszerű, korrózióálló acélból készült műszereket helyesen kezeljük, hosszú élettartamúak lesznek. A használaton kívüli műszereket száraz, sav- és lúg gőzeitől mentes helyiségben tároljuk. A műszerek használata során fellépő természetes kopás miatti javítást csak szakember végezheti. A hosszabb élettartam elérése érdekében kerüljük a műszerek dobálását, összeütődését, elejtését; óvjuk az eszközöket a mechanikai, vegyi és egyéb károsító hatásoktól!


Autoklávozás és kezelés optikai fénykábelek és optikás eszközök esetén

 

Autoklávozás az alábbi két módszer valamelyikével végezhető:

 1. Hagyományos fertőtlenítés: csomagolja be a fénykábelt/műszert egy sebészeti kendőbe és helyezze egy tiszta (nyitott tetejű) tálcára. Az autoklávozást 121 °C-on, 1 bar nyomáson végezze.

2. Gyors autokláv esetében csomagolja be a fénykábelt/műszert egy sebészeti kendőbe és helyezze egy tiszta (nyitott tetejű) tálcára. Az autoklávozást min. 3 percig, 134°C-on, 2 bar nyomáson végezze.

 Az autoklávozás során bekövetkező nyomáskülönbség hatására a szilikontubusban kisebb buborékok jelenhetnek meg. A buborékok nincsenek hatással a fénykábelre és bizonyos idő elteltével feloszlanak. A formaldehyddel, ethylén-oxiddal vagyplazmasterilizációval végzett sterilizálás is ajánlott módszer, de tilos az eszközöket hőlég-sterilizálásnak alávetni.

 Tisztítás:

A fénykábel/műszer használat után szennyezett lehet, ezért tisztítsa meg alaposan egy finom szálú kefével, meleg vizes/ szappanos oldatban az esetleges szennyeződés eltávolítása érdekében.Tilos a fénykábelt/műszert mosó/mosogató gépben tisztítani! A tisztítást olajmentes tisztítószerrel végezze. Ne használjon szintetikus mosószert, mivel ezek a tisztítószerek felszívódhatnak és ennek következményeként károsíthatják a fénykábel burkolatát. Tisztítás után alaposan öblítse le meleg, de nem forró vízben. Ezután végezzen desztillált vizes öblítést és fertőtlenítse. Külön figyelni kell a vértelenítő, sterilizáló, tisztító szerek előírás szerinti felhasználására! (megfelelő feloldás, előírt áztatási/tisztítási idő)

 Fontos!

 1. A fénykábelt/műszert ne használja az eredeti tervezéstől vagy gyártástól eltérő eszközzel. XENON fényforráshoz csak arra alkalmas fénykábelt/eszközt szabad használni, különben a fényforrás felőli rész károsodhat! Lehetőleg kerülni kell az éles felületekkel vagy hegyes tárgyakkal való közvetlen érintkezést, egyéb mechanikai hatásokat, elejtést stb. mivel ekkor a burkolat megsérülhet és így a fénykábel/műszer használhatatlanná válhat.

2. A fénykábelt csak nagy ívben, óvatosan hajtsa meg! Ha a kábel megtörik, az üvegszál elszakad, ’megvakul’, így használhatatlanná válik!

3. Fényvezető eszközökkel soha ne világítson közvetlenül a szembe, mert látáskárosodáshoz vezethet.!

4. Különösen fontos, hogy - a lehető leghatékonyabb fényátvitel érdekében - a fénykábel köteg nyílásának mérete illeszkedjen ahhoz az eszközhöz, amellyel használni kívánjuk.

5. Bizonyosodjon meg róla, hogy az autoklávozás a maximális hőmérséklet figyelembevételével történik.

A fénykábelt/műszert autoklávozás után nem szabad hirtelen lehűteni. Ne mártsa vagy öblítse hideg vízben vagy egyéb folyadékban, a hirtelen hőmérséklet-változás az üvegszál törését eredményezheti. A kiterjedt törések fénytovábbítási veszteséget okozhatnak.

 FIGYELMEZTETÉS!

 Ne helyezze a fényvezető köteg nyílását közvetlenül a beteghez vagy gyúlékony anyag közelébe (pl. szövet, géz, stb.), mivel a fényátvitel során a fényvezető nyílás nagy hőmérsékletet közvetít!

Fentiek be nem tartása az eszközök rongálódásához, idő előtti elhasználódásához, ún. bevakulásához vezethet

Vásárlói tájékoztató/használati útmutató orvosi kézi műszerekhez

  
 • Használat előtt távolítsa el az eszközről a csomagolást és az élvédőket!
 • A kézi műszer korlátlan ideig, többször is használható. A minél hosszabb élettartam elérése érdekében kérjük rendeltetésszerűen használja, és a mellékelt tájékoztatók, valamint az előírásoknak megfelelően tartsa karban, tisztítsa, sterilizálja, használja az eszközt. Külön figyelni kell a vértelenítő/fertőtlenítő szerek előírás szerinti használatára! (megfelelő feloldás, előírt áztatási/tisztítási idő)
 • Garancia: A műszer típusától függően 24-48 hónap. Díjmentesen javítjuk vagy kicseréljük mindazon kézi műszereket, melyeknél rendeltetésszerű használat mellett megmunkálásból vagy alapanyagból eredő hiba van! A garanciaidő letelte után vállaljuk a műszerek folyamatos javítását, karbantartását.
 • A rozsdamentes acélműszerek csak ideális körülmények között rozsdamentesek. Ha a korszerű, korrózióálló acélból készült műszereket helyesen kezeljük, hosszú élettartamúak lesznek. A használaton kívüli műszereket száraz, sav és lúg gőzeitől mentes helyiségben tároljuk. A műszerek használata során fellépő természetes kopás miatti javítást csak szakember végezheti. A hosszabb élettartam elérése érdekében kerüljük a műszerek dobálását, összeütődését, elejtését; óvjuk az eszközöket a mechanikai, vegyi és egyéb károsító hatásoktól!
 • A kézi műszereket csak megfelelően képzett személyzet használhatja az eredeti rendeltetésének és a vonatkozó szabályoknak megfelelően az arra kijelölt helyen és a megfelelő körülmények között.
 • Éllel vagy bármilyen vágó/szúró felülettel rendelkező műszer esetén vigyázni kell, hogy semmilyen testrésszel, védőruhával  -pl. kesztyű-  ill. más eszközzel ne érintkezzen ez a felület, mert sérülést, károsodást okozhat.
 • Csak a műszer rendeltetésének megfelelő anyagú - pl: textilia, kötszer, bőr stb.- és állagú dolgokat vágjon/fogjon/tartson stb. az eszközzel.
 • A biztos fogás, és a megfelelő működtetés érdekében a gyűrűvel rendelkező műszereket a gyűrűnél, a nyéllel rendelkező műszereket a nyélnél, egyéb esetben a felületen kialakított recézett/süllyesztett stb. résznél fogva tartsa ill. használja az eszközöket.
 • Zárral rendelkező műszereknél vigyázni kell, hogy használat ill. tisztítás közben a bőr vagy a védőruházat ne kerüljön a zárak közé, mert sérülést ill. károsodást okozhat.
 • Fogó eszközöknél  klf. érfogók, tamponfogók, csipeszek stb.  a fogórész ill. a pofák közé soha ne tegye semmilyen testrészét, mert sérülést okozhat.
 • Elektromos csatlakozású, ill. szigetelt eszközöknél minden esetben ellenőrízze a pontos csatlakozást, és a szigetelés épségét. A szigeteléssel ellátott műszereket csak a szigetelt résznél szabad fogni! A helytelen használat sérülést, égést, zárlatot ill. az eszköz károsodását okozhatja!
 • Fényvezető eszközöknél minden esetben ellenőrízze a pontos csatlakozást, mert a helytelen használat fényveszteséget, túlmelegedést, ill az eszköz károsodását okozhatja! Fényvezető eszközzel soha ne világítson közvetlenül a szembe!
 • Az egyéb tudnivalókat a szállításkor mellékelt dokumentumok tartalmazzák.

1Y0-A04 HP0-J61 M2010-665 000-970 HP0-M57 CISSP 642-426 50-632 270-551 9A0-154 TT0-101 70-158 000-357 000-SS2 920-253 070-506-VB GB0-180 HP0-921 00M-195 HP0-M14 A2040-915 C-BOWI-30 HP2-K18 HP2-H21 1D0-430 70-346 HP2-B103 MB7-638 HP3-C36 1Z0-853 000-914 HP2-K16 1Z1-540 646-985 1Y0-A24 HP2-B40 000-210 ST0-130 070-545-VB HP0-S01 HP0-Y49 650-669 ST0-025 HP0-S11 ITIL-F-CHS MB4-641 920-803 350-024 C2090-419 000-191 642-825 CAT-160 HH0-210 EE0-411 1Z0-521 642-647 CISSP-ISSMP 000-028 000-974 1D0-538 920-232 070-621 70-515 HH0-330 C2180-270 920-252 1Z1-147 C2010-565 C_TSCM52_66 SD0-302 920-533 CX-310-302 650-154 HP0-728 1Z0-889 000-386 000-280 050-649 9A0-150 920-345 TB0-105 000-965 000-086 PW0-070 JK0-U11 HIT-001 P_SD_64 000-705 920-334 310-625 351-018 000-M10 1Z0-532 000-N26 220-802
CopyRight 2011. © Minden jog fenntartva! - Bíró Antal egyéni vállalkozó - Impresszum